Shop
Roglic opent Ronde van het Baskenland met winst in tijdrit

Roglic opent Ronde van het Baskenland met winst in tijdrit

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De 32-jarige Sloveen van Team Jumbo-Visma legde de individuele tijdrit in Hondarribia als snelste af en verzekerde zich daarmee van de eerste gele leiderstrui van de Baskische ronde.

Aan het strand van Hondarribia vertrokken de renners één voor één voor hun race tegen de klok over 7,5 kilometer. Roglic, die als winnaar van vorig jaar als laatste van start ging, begon voortvarend aan zijn tijdrit. Bij het eerste tussenpunt noteerde de regerend olympisch kampioen tijdrijden nagenoeg dezelfde tijd als Remco Evenepoel, maar in het tweede deel wist Roglic het verschil te maken. Daarmee behaalde hij zijn derde zege van het seizoen.

"Ik ben superblij met deze overwinning", jubelde Roglic. "Het was geen eenvoudige tijdrit. Het was een technisch parcours met heel wat bochten. Ik had goede benen vandaag en kon tot het einde vechten. Ik heb heel erg van het publiek en de sfeer genoten."

Volgens de Sloveen geeft deze zege geen garanties voor de rest van de week. "Dit was een inspanning van tien minuten, dus hele grote verschillen zijn er nog niet gemaakt. Natuurlijk is het altijd beter om een voorsprong te hebben dan een achterstand, maar dit zegt nog niks. Dit is slechts het begin, maar wel een heel goed begin."

Voor Team Jumbo-Visma is de tijdritzege van Roglic de negende overwinning op de weg in 2022.

 / 

Gerelateerde updates