Profiel
Roglic herovert leiding in Vuelta a España met imposante derde ritzege

Roglic herovert leiding in Vuelta a España met imposante derde ritzege

Primoz Roglic heeft op imponerende wijze ook de tiende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De kopman van Team Jumbo-Visma won met een splijtende sprint op de hellende aankomststrook in Suances. De Sloveen heroverde dankzij de bonificatieseconden en een breukje in het peloton ook de leiding in het klassement.

Voor Roglic is het zijn derde ritzege in deze Vuelta. Eerder won hij al de eerste en de achtste etappe. Het betekende zijn tiende zege van het seizoen, de eenentwintigste voor Team Jumbo-Visma. Met zijn ritzege verstevigde hij ook zijn leidende positie in het puntenklassement.

Nadat een kopgroep in de finale werd ingerekend, was het een lange sprint richting het anderhalve kilometer lange slotklimmetje. Roglic werd door Paul Martens goed gebracht en etaleerde zijn hoogvorm door met een krachtige machtsexplosie de zege naar zich toe te trekken.

"Ik ben nu een jaar ouder en een jaar sterker. Het is net als een goede wijn. Hoe ouder, hoe beter."

Primoz Roglic

“Het is altijd mooi om te winnen”, aldus Roglic. “Winnen went nooit. De benen voelden vandaag heel goed en ik ben heel erg blij met deze overwinning. De ploeg heeft mij in een goede positie gebracht en deze overwinning is dan ook voor hun. Ik ben nu een jaar ouder en een jaar sterker. Het is net als een goede wijn. Hoe ouder, hoe beter. Dat ik weer de rode trui heb, maakt voor ons als ploeg weinig verschil. We moeten proberen het momentum te behouden en vooral gefocust blijven en ons aan ons eigen plan houden. Ik kijk uit naar de komende twee bergetappes. Het zal een mooi spektakel worden om te kijken.”

 / 

Gerelateerde updates