Shop
Roglic handhaaft zich met beter gevoel bij de besten op Peñas Blancas

Roglic handhaaft zich met beter gevoel bij de besten op Peñas Blancas

Primoz Roglic heeft zich in de twaalfde etappe van de Vuelta a España probleemloos gehandhaafd tussen de klassementstop. De Sloveen werd door zijn ploeggenoten de hele dag uit de wind gehouden en in een goede positie afgezet halverwege de twintig kilometer lange slotklim naar Peñas Blancas.

De troepen van Team Jumbo-Visma namen op de slotbeklimming een deel van het werk voor hun rekening. Roglic zag dat zijn team sterk voor de dag kwam. “De jongens hebben vandaag hard gewerkt. Rohan, Chris en Sam konden tot ver op de slotklim knechten voor mij. Daar ben ik ze dankbaar voor. We wilden de koers hard maken omdat we in het klassement een gat moeten overbruggen. De klim was behoorlijk lang. Ik voelde me goed en zat prima op de voorposten. Hopelijk kan ik iedere dag steeds een paar procent verbeteren. Ik voel dat ik mijn goede vorm nader. Ik kijk daarom terug op een goede dag.”

"Ik voelde me goed en zat prima op de voorposten"

Primoz Roglic

Op zo’n vijftig kilometer voor de finish werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Onder andere klassementsleider Remco Evenepoel en Robert Gesink waren daarbij betrokken. Zij konden hun weg zonder veel erg vervolgen.

“De valpartij gebeurde vlak voor mijn neus”, vertelt Roglic. “De wegen hier zijn glad. Dat komt denk ik voornamelijk door de hitte. Met hoge snelheden zijn valpartijen dan helaas onvermijdelijk. Gelukkig was iedereen in staat weer snel op de fiets te stappen. Ik denk niet dat Remco hinder ondervond van zijn val, want hij hanteerde op de klim een behoorlijk tempo.”

De etappe werd gewonnen door Richard Carapaz, een van de overlevenden uit de vroege vlucht. Mike Teunissen maakte eveneens deel uit van de oorspronkelijke kopgroep van ruim dertig renners. Het peloton vervolgt zijn weg morgen met een relatief vlakke etappe, alvorens in het weekend de volgende Spaanse bergen opnieuw opdoemen.

Gerelateerde updates