Profiel
Roglic grijpt naast eindzege Parijs-Nice na valpartijen in afsluitende etappe

Roglic grijpt naast eindzege Parijs-Nice na valpartijen in afsluitende etappe

Primoz Roglic heeft in de hectische slotetappe zijn leidende positie in het algemeen klassement van Parijs-Nice verloren nadat hij tot twee keer toe onderuit ging. Ondanks een strijd tot aan de streep verloor de Sloveen veel tijd in het algemeen klassement.

De verkorte achtste etappe van Parijs-Nice, die finishte in Levens, kende een nerveus en hectisch verloop. Al vroeg in de etappe ging Roglic in een afdaling onderuit, waarna hij terug kon keren in het peloton. Nadat de Sloveen voor de tweede keer naar de grond ging, kon hij de aansluiting met het peloton niet meer maken. Roglic zakte uiteindelijk terug naar de vijftiende plaats in de algemene rangschikking.

"Het was niet de etappe waar ik op hoopte. Ik heb fouten gemaakt vandaag."

Primoz Roglic

De kopman van Team Jumbo-Visma was teleurgesteld over de manier waarop de Franse rittenkoers voor hem en zijn ploeg eindigde. “Het was niet de etappe waar ik op hoopte. Ik heb fouten gemaakt vandaag. Bij de eerste val ging mijn schouder uit de kom en na de tweede crash was ik zo ver achter dat ik niet meer terug kon komen. Het was een enorm gevecht tot aan de finish waarin ik alles heb gegeven. Ik ben teleurgesteld, maar dit hoort ook bij onze sport. Toch neem ik ook positieve dingen mee uit deze start van mijn seizoen. Die momenten zullen we zeker onthouden. We moeten van deze editie van Parijs-Nice leren en plannen maken voor de volgende doelen. Ik ga nu herstellen en proberen om mezelf klaar te maken voor de wedstrijden die komen gaan.”

“Het was een slechte dag voor ons”, concludeerde ploegleider Grischa Niermann na afloop. ”Nadat Primoz in de eerste afdaling onderuitging, kon hij nog vrij snel terugkomen. Toen hij in dezelfde afdaling opnieuw onderuitgleed, vloog ook zijn ketting eraf. Hij kwam tot op twintig meter van het peloton, maar toen brak het elastiek en was het voorbij. We kunnen alleen onszelf iets kwalijk nemen. Ik denk dat Primoz mentaal erg sterk is en dat hij ook hier beter uit gaat komen. Dat heeft hij al eerder bewezen. Voor nu is het erg jammer, maar we hebben ook drie etappes en de groene trui gewonnen. Natuurlijk kwamen we hier om het eindklassement te winnen, maar vanaf nu moeten we weer vooruit kijken naar de volgende koersen.”

 / 

Paris-Nice

Stage 8

Uitslag
Klassement
1
Maximilian Schachmann
BORA - hansgrohe 28:49:51
2
Aleksandr Vlasov
Astana - Premier Tech +00:00:19
3
Ion Izagirre
Astana - Premier Tech +00:00:23
15
Primož Roglič
Team Jumbo-Visma +00:02:16
29
Steven Kruijswijk
Team Jumbo-Visma +00:10:22
30
George Bennett
Team Jumbo-Visma +00:14:18
41
Sam Oomen
Team Jumbo-Visma +00:23:08

Gerelateerde updates