Profiel
Roglic debuteert in Waalse Pijl met tweede plaats

Roglic debuteert in Waalse Pijl met tweede plaats

Primoz Roglic heeft zijn eerste deelname in de Waalse Pijl opgeluisterd met een sterke tweede plaats. De Sloveen sprong op de steile flanken van de Muur van Hoei weg, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Het klassieke beeld van de midweekse Ardennenklassieker vormde zich ook tijdens de editie van 2021. Een kopgroep van acht geraakte weg en de laatste vluchter werd in de slotfase gegrepen. Team Jumbo-Visma hield kopman Roglic goed uit de wind. Onder anderen Robert Gesink en Sam Oomen counterden een aantal aanvallen op de voorlaatste klim van de dag. Op de allesbeslissende Muur van Hoei was het spannend tot op het streep.

"Als je voelt dat je benen goed zijn, moet je gewoon aanvallen."

Primoz Roglic

Na afloop sprak Roglic van een verdiende overwinning voor de wereldkampioen. “Julian was de sterkste renner op de klim. Hij verdiende het gewoon om te winnen. De slotklim is echt een hele moeilijke en zware beklimming, maar wel eentje die mij goed ligt. Ik zat goed geplaatst en ging ervoor. Als je voelt dat je benen goed zijn, moet je gewoon aanvallen. Dat deed ik. Helaas werd ik net voor de finish nog teruggepakt. Dat is koers.”

De titelverdediger van La Doyenne kijkt al uit naar de komende klassieker. “Ik heb zin in Luik-Bastenaken-Luik. Mijn vorm is goed en ik wil daar opnieuw laten zien wat ik kan. Hopelijk kan ik dan weer voor het podium meestrijden.”

 / 

Gerelateerde updates