Profiel
Roglic bouwt voorsprong in Vuelta uit met tweede plaats in Ciudad Rodrigo

Roglic bouwt voorsprong in Vuelta uit met tweede plaats in Ciudad Rodrigo

Primoz Roglic heeft in de zestiende etappe van de Vuelta a España zes bonificatieseconden gesprokkeld. Daarmee vergrootte hij zijn voorsprong in het klassement tot vijfenveertig seconden. De Sloveens kampioen eindigde in Ciudad Rodrigo tweede in de sprint van een uitgedund peloton.

Zes koplopers kregen de ruimte in deze zestiende etappe. In de slotkilometers kwam alles terug samen. In de sprint moest Roglic even in de remmen. Hij kwam uiteindelijk net tekort om de Deen Magnus Cort te remonteren.

“Ik had heel graag een vijfde etappe gewonnen”, aldus Roglic. “Maar Cort was vandaag de beste. Ik ben blij met de bonificatieseconden. Dus al bij al is het toch een prima dag voor ons. Toen ik de sprinters op de laatste klim zag lossen, wist ik dat een korte uitslag mogelijk was. Toen heb ik besloten ervoor te gaan. Als leider in het puntenklassement moet je toch een beetje kunnen sprinten, niet?”

"Als leider in het puntenklassement moet je toch een beetje kunnen sprinten, niet?"

Primoz Roglic

Morgen zal de strijd voor de eindzege normaliter beslist worden met een aankomst op La Covatilla. “Deze etappe zal er niet om liegen”, kijkt Roglic vooruit. “Het is de beslissende etappe voor het klassement, dus ik verwacht zeker aanvallen van Ineos, Movistar en Carthy. Het gaat geen gemakkelijke etappe worden om te controleren, maar de ploeg heeft laten zien heel sterk te zijn. We moeten blijven doen wat we al de hele Vuelta doen en hopelijk heb ikzelf goede benen om het rood te behouden.”

 / 

Gerelateerde updates