Shop
Roglic boekt op knappe wijze tweede ritzege in Vuelta

Roglic boekt op knappe wijze tweede ritzege in Vuelta

Primoz Roglic heeft de elfde etappe van de Vuelta a España gewonnen. Op de steile aankomst in Valdepeñas de Jaén sprintte de 31-jarige Sloveen in de laatste meters weg bij zijn concurrenten.

Na opnieuw een snelle start kregen vijf renners een vrijgeleide van het peloton. Team Jumbo-Visma hield het gat met de kopgroep klein om mee te kunnen doen voor de ritwinst. Het peloton ontplofte op de zeer steile slotklim. De klassementsrenners waren lang aan het pokeren, waarna het op een machtssprint aankwam. Roglic bleek ruimschoots de sterkste. De nummer drie van het algemeen klassement pakte zeven seconden op Enric Mas.

"De finish van vandaag lag mij wel en het was een mooie uitdaging"

Primoz Roglic

Roglic was content met zijn tweede zege. “Het was een lastige dag. Kort, maar heel warm. Gelukkig had ik aan het einde genoeg over om te winnen vandaag. Het is altijd mooi om een rit te winnen. De finish van vandaag lag mij wel en het was een mooie uitdaging. Het team heeft vandaag heel goed werk geleverd. Ze hebben de snelheid hooggehouden zodat de kopgroep binnen schot bleef, dus ik wil hen bedanken. Het algemeen klassement gaan we dag voor dag bekijken, de beslissende ritten moeten nog komen. Het is nog een lange weg en de beste zal winnen.”

Ploegleider Addy Engels was trots op het team. “Het was een spectaculaire finale en iedereen zat dicht bij elkaar. We wilden voor de ritwinst gaan als we de koers konden controleren. Het was moeilijk, maar met zo’n finale moet iedereen voluit gaan. Ik ben blij dat we het voor elkaar hebben gekregen om hier te winnen.”

 / 
			© Cxcling
			© Cxcling
© Cxcling
© Cxcling

Gerelateerde updates