Shop
Roglic beperkt met solide tijdrit schade in negende etappe Giro d’Italia

Roglic beperkt met solide tijdrit schade in negende etappe Giro d’Italia

Primoz Roglic is als zesde geëindigd in de negende etappe van de Giro d’Italia. De 33-jarige Sloveen deelde zijn individuele tijdrit goed in en gaf zeventien seconden toe op etappewinnaar Remco Evenepoel. Roglic bleef daags voor de rustdag derde in het algemeen klassement.

Edoardo Affini verscheen namens Team Jumbo-Visma als eerste aan het vertrek. De Italiaan zette in de regen met 42:41 een scherpe richttijd neer. Naarmate de dag vorderde werd het ietsje droger en ging het sneller en sneller. Roglic begon behoudend aan zijn race tegen de klok, maar liet steeds rappere tussentijden noteren. In het laatste gedeelte pakte de drievoudig Vuelta-winnaar heel wat secondes terug op zijn naaste concurrenten en uiteindelijk was de tijd van 41:41 goed voor de zesde plaats.

“Het was een goede tijdrit”, aldus Roglic. “Normaal gesproken is mijn start wat minder en finish ik beter. Van tevoren had ik voor deze uitgangspositie getekend. Remco staat nu iets voor mij en de mannen van Ineos, maar we komen steeds dichterbij. Het worden interessante weken. Ik kijk ernaar uit.”

"Het gaat hoe dan ook een mooie strijd worden."

Arthur van Dongen

“De verschillen zijn minimaal”, stelt ook ploegleider Arthur van Dongen vast. “Er gelden hele andere regels na een week koers en dat is in deze tijdrit gebleken. Primoz trekt zijn goede vorm door op een parcours wat hem ten opzichte van zijn tegenstanders iets minder ligt. Hij reed vooral heel sterk in het tweede gedeelte. We zijn hartstikke tevreden.”

Van Dongen weet dat er veel zwaars te wachten staat in de tweede en derde week. “We zijn nog niet op de helft. Er komt nog heel veel klimwerk op ons af. Het secondenspel van nu is niet te vergelijken met de minuten waar ongetwijfeld mee gestrooid gaat worden. Alles ligt voorlopig op een zakdoek en dat is mooi voor deze wedstrijd. We hebben ook een sterk Ineos gezien. Zij kunnen wedijveren met Soudal-QuickStep en ons. Het gaat hoe dan ook een mooie strijd worden.”

 / 

Gerelateerde updates