Profiel
Roglic behoudt leiding in Vuelta na tweede plaats op La Laguna Negra

Roglic behoudt leiding in Vuelta na tweede plaats op La Laguna Negra

Primoz Roglic heeft in de derde etappe van de Vuelta a España een prima zaak gedaan. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma sprintte op La Laguna Negra naar een nieuwe tweede plaats achter etappewinnaar Daniel Martin. Roglic zag Martin iets dichterbij komen in het klassement, maar vergroot wel zijn voorsprong op zijn andere concurrenten.

De etappe vanuit Ladosa werd net als gisteren gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Het was wachten tot de slotklim voor de strijd om de ritzege. Roglic werd goed van voren gehouden en had in de laatste kilometers nog steun van Sepp Kuss. Die viel tot twee keer toe aan, maar geraakte niet weg.

“Het was een prima dag voor ons,” aldus de Sloveen. “De ploeg heeft weer fantastisch werk geleverd door mij de hele dag uit de problemen te houden. Naast de regen stond er ook weer veel wind. Dat zorgde ervoor dat het geen gemakkelijke dag was. Het was een lastige, snelle slotklim met veel aanvalspogingen op het einde. Het was erg close met Martin, maar hij was vandaag net iets te sterk.”

Gerelateerde updates