Profiel
Roglic behoudt leiding na tweede etappe Ronde van het Baskenland

Roglic behoudt leiding na tweede etappe Ronde van het Baskenland

Primoz Roglic heeft de leiding in het algemene klassement behouden na de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen kwam in de eerste achtervolgende groep als zesde over de streep.

Nadat een kopgroep van zeven was ingelopen, mede door het werk van Team Jumbo-Visma, trok Roglic op de slotklim ten aanval tezamen met drie andere renners. Nadat ze waren ingelopen, koos de latere ritwinnaar Aranburu het hazenpad. Jonas Vingegaard verloor in de laatste hectometers wat seconden op de rest van de klassementsrenners en staat na etappe twee zevende in de algemene rangschikking.

"Ik voel me goed en ik ben blij dat ik weer kan meedoen met de besten."

Primoz Roglic

“Ik ben blij dat ik nog steeds het geel heb”, aldus Roglic. “Het was een heel zware etappe. In het begin wat regen, koud en soms erg glad. Er werd de hele dag gekoerst. Op de slotklim heb ik dan mijn kans gewaagd. Ik was weg met een goede groep, maar helaas werden we teruggepakt. Ik voel me goed en ik ben blij dat ik weer kan meedoen met de besten.”

"Primoz was vandaag heel goed en we kijken met vertrouwen uit naar de volgende ritten."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen zag dat zijn kopman goed voor de dag kwam. “Alles staat na vandaag nog redelijk kort op elkaar en er kan nog van alles gebeuren. De koers was in de finale lastig te controleren door de vele aanvallen. Primoz was vandaag heel goed en we kijken met vertrouwen uit naar de volgende ritten.”

Gerelateerde updates