Profiel
Roglic aan vooravond van tweede Vuelta-winst na zenuwslopende laatste bergrit

Roglic aan vooravond van tweede Vuelta-winst na zenuwslopende laatste bergrit

Primoz Roglic heeft in de laatste bergrit van de Vuelta a España zijn leidende positie in het algemeen klassement weten te behouden. De eindwinst kan de kopman van Team Jumbo-Visma, met alleen nog de afsluitende etappe naar Madrid te gaan, bijna niet meer ontglippen.

De strijd om de eindwinst werd er op de Alto de la Covatilla eentje om duimen en vingers bij af te likken. De nummer twee van de algemene rangschikking Richard Carapaz deed een gooi naar de eindzege, maar wist niet genoeg uit te lopen op de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma. Indien er morgen in de doorgaans ceremoniële etappe geen onvoorziene dingen gebeuren, wint Roglic voor de tweede opeenvolgende keer de Vuelta a España.

“Het werd erg spannend in de laatste kilometers”, verklaarde Roglic na afloop. “Ik wist dat ik genoeg over zou houden als ik mijn eigen tempo zou rijden. Uiteindelijk valt het allemaal op zijn plek en draag ik nog steeds de rode trui. Carapaz liet zien dat hij erg sterk is. Ik had niet altijd alles onder controle, maar het gevoel dat ik de rode trui zou verliezen heb ik nooit gehad. Ik bleef gefocust en mijn eigen ding doen. Dat bleek genoeg te zijn om stand te houden in het klassement. Het hele team heeft zich vandaag getoond. Mijn ploeggenoten hebben, zoals ze dat de hele Vuelta al hebben gedaan, echt sterk gereden. Tot nu toe zijn we elke dag gefocust geweest. We moeten nog één dag gefocust blijven en daarna zit het erop.”

Gerelateerde updates