Relatief eenvoudige dag voor Team Jumbo-Visma in Tirreno

Relatief eenvoudige dag voor Team Jumbo-Visma in Tirreno

Team Jumbo-Visma heeft de voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico zonder problemen doorstaan. In een rit die gekleurd werd door de vluchters, kwam kopman Wout Van Aert uiteindelijk als dertiende over de meet. Dinsdag wacht de afsluitende tijdrit.

Alles wees erop dat het net als in de openingsetappe zou uitdraaien op een massasprint. Een zestal vluchters reed de gehele dag op kop en kreeg maximaal zes minuten. Op twintig kilometer van de streep bedroeg de voorsprong nog steeds drie minuten, waardoor het peloton besloot er de brui aan te geven. Zo werd de kopgroep beloond voor haar inspanning. De Deen Mads Würtz Schmidt ging met de dagzege aan de haal.

Heel erg teleurgesteld met de manier waarop de rit verliep, was Van Aert na afloop niet. “We hebben er als team voor gekozen om niet volle bak achter de koplopers aan te rijden. Na de zware etappes van de afgelopen dagen was een eenvoudig dagje ook wel een keer welkom. De snelheid zat er nog steeds in bij het gehele peloton, maar we hebben zo veel als mogelijk onze krachten kunnen sparen voor de tijdrit van morgen. De kopgroep bestond uit sterke jongens. We zijn eigenlijk geen moment meer bij ze in de buurt gekomen. Het gebeurt niet meer vaak dat de kopgroep het tot op de finish haalt in een relatief vlakke rit. Het is ook wel eens mooi om dat te zien.”

"De tijdrit winnen wordt lastig, maar ik ga sowieso alles geven."

Wout van Aert

Realistisch is de Belgisch kampioen tijdrijden over de afsluitende race tegen de klok van morgen. “Ik zal in de laatste etappe volle bak moeten gaan. Ik denk dat ik ook in die etappe kans maak op een goede klassering. Met Fillipo Ganna rijdt er een hele sterke renner in het peloton, die in de afgelopen maanden zowat iedere tijdrit heeft gewonnen waarbij hij aan de start stond. De dagzege wordt moeilijk, maar ik zal me er niet bij voorbaat bij neerleggen dat ik niet kan winnen. Ik ga sowieso alles geven.”

 / 

Gerelateerde updates