Shop
Peloton spaart in rustige achtste Giro-rit energie voor komende bergetappe

Peloton spaart in rustige achtste Giro-rit energie voor komende bergetappe

De achtste etappe in de Giro d’Italia is voor Team Jumbo-Visma zonder noemenswaardigheden verlopen. Het peloton nam een relatieve rustdag en liet een vluchtersgroep voor de dagzege strijden. Steven Kruijswijk bleef achtste in het klassement en kan zich opmaken voor de bergetappe van morgen.

De lange rit langs de Italiaanse oostkust werd door het peloton als dag voor de vluchters aangemerkt. Halverwege de etappe namen sommige ploegen wel het initaitief, maar nooit werd er echt aanstalten gemaakt om het gat met de zes vluchters te dichten. Team Jumbo-Visma kon zich prima vinden in het koersverloop en hield kopman Kruijswijk heel de dag uit de wind. De Brit Alex Dowsett kwam solo over de streep in badplaats Vieste.

"Het doel was om veilig over de streep te komen en energie te sparen voor morgen."

Steven Kruijswijk

Kopman Kruijswijk beleefde een rustige dag in de buik van het peloton. “We wisten dat het een rustige dag zou worden, maar toch moet je altijd blijven opletten. Het doel was om veilig over de streep te komen en energie te sparen voor morgen. Dat is gelukt.”

De klimmer verwacht morgen een slopende bergrit. “Het is ook de dag voor de rustdag, dus er gaat zeker gekoerst worden. Er is voor ons zeker wat mogelijk. Het parcours leent zich om te koersen en voor aanvallen. Ik zit lekker in mijn vel, dus we gaan zien wat we kunnen doen.”

 / 

Gerelateerde updates