Shop
Peloton bijt tanden stuk op kopgroep in derde etappe Benelux Tour

Peloton bijt tanden stuk op kopgroep in derde etappe Benelux Tour

De derde etappe van de Benelux Tour is niet uitgelopen op een massasprint. Dylan Groenewegen kreeg daarmee geen gelegenheid zijn goede bedoelingen in daden om te zetten. Het peloton kwam in Hoogerheide een paar tellen tekort op een kopgroep die streed om de dagzege.

Lang leek de etappe uit te draaien op een massasprint. De kopgroep werd gecontroleerd door de sprintersploegen en kreeg nooit meer dan drie minuten voorsprong. Team Jumbo-Visma hielp mee in de achtervolging, maar ondanks verwoede pogingen van het peloton hield de groep vooraan stand.


“We hebben alles op alles gezet om het op een massasprint te laten uitdraaien”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Maar de kopgroep was heel sterk en heeft het goed uitgespeeld. Het was lang een gecontroleerde etappe. We wisten dat we de kopgroep met stuk voor stuk sterke renners niet te veel ruimte moesten geven. Dat is ook niet gebeurd. Het peloton heeft er met man en macht achter gejaagd, maar kreeg het gat niet dicht in de hectische finale en op de smalle wegen. Wij wilden hier sprinten met Dylan. Dan is dit wel balen. We gaan het morgen gewoon weer proberen.”

Gerelateerde updates