Shop
Peloton beleeft rustige dag in zesde etappe Giro d’Italia

Peloton beleeft rustige dag in zesde etappe Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma is in de zesde etappe van de Giro d’Italia uit de problemen gebleven. De rit mondde voor de tweede dag op rij uit in een massasprint en daarmee bemoeiden de renners van de geel-zwarte brigade zich niet.

Onder een stralend zonnetje vertrokken de renners vanuit Palmi in noordelijke richting naar Scalea voor een etappe van 192 kilometer. Veel spektakel leverde deze etappe niet op: slechts één renner vormde de vlucht van de dag en hij kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten.

Op een kleine dertig kilometer van de aankomst werd de eenzame vluchter gegrepen door het peloton, dat zich opmaakte voor een massasprint. Arnaud Démare boekte zijn tweede ritzege op rij, terwijl de renners van Team Jumbo-Visma ongeschonden in dezelfde tijd over de finish kwamen.

“Het was een lange etappe waarin we zoveel mogelijk energie hebben gespaard”, aldus ploegleider Marc Reef. “De snelheid lag niet heel hoog en dat vond iedereen wel best. Uiteindelijk werd het een verwachte massasprint en zijn wij op een goede manier binnengekomen.”

De komende drie dagen staan de renners veel hoogtemeters te wachten. “We krijgen een heel lastig weekend en daarom is het fijn dat het er vandaag relatief rustig aan toe ging. Vrijdag en zaterdag kijken we iets verder dan alleen het klassement en zondag ligt de focus op onze klassementsmannen.”

 / 

Gerelateerde updates