Shop
Oomen klimt top tien binnen in klassement Ronde van Zwitserland

Oomen klimt top tien binnen in klassement Ronde van Zwitserland

Sam Oomen staat na de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland achtste in het algemeen klassement. De renner van Team Jumbo-Visma kwam in de bergetappe naar Leukerbad als tiende over de streep. Antwan Tolhoek reed eveneens een sterke koers en werd elfde.

Nadat een vroege vlucht al voor de echte finale werd ingerekend, namen de klassementsploegen het heft in handen. Op de voorlaatste beklimming was Tolhoek de eerste die het vuurtje aanstak en ten aanval trok. Lang duurde zijn aanval niet. Op de slotklim cijferde Tolhoek zich weg voor Oomen. Toen de favorieten ten aanval trokken, moesten de twee Nederlanders passen. Op hun eigen tempo beperkten ze de schade.

"Ik heb echt alles gegeven."

Sam Oomen

“Ik heb echt alles gegeven”, aldus Oomen. “Ik was net niet goed genoeg om met de beste mee te kunnen. Op de voorlaatste klim had ik mij in de laatste kilometer een beetje opgeblazen. Ik voelde dat echt versnellen lastig gingen worden. Samen met Antwan heb ik geprobeerd zo gecontroleerd mogelijk te rijden om de schade te beperken toen de favorieten ten aanval trokken.”

"Het is supermooi om te zien dat ik na lange tijd weer eens een klassement mag proberen te rijden."

Sam Oomen

“Het is supermooi om te zien dat ik na lange tijd weer eens een klassement mag proberen te rijden. De ploeg reed vandaag heel sterk. Niet alleen Antwan in de finale, maar ook de andere jongens richting de voorlaatste klim. Ik had vandaag niet meer van ze kunnen vragen. Het is al een heel lastige week geweest waarin veel concentratie wordt gevraagd. Ik hoop dat ik mijn top tien kan behouden en ga er ook alles aan doen omdat te proberen. Het zal zeker niet makkelijk worden.” besluit Oomen.

"Er was ook een stukje twijfel na toch wel een lastige periode voor hem. Maar dit is gewoon knap."

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels was aangenaam verrast met de prestaties van zijn renners. “Dat Sam hier in de top tien eindigt en achtste staat in het klassement, is in dit veld een mooie prestatie. Dit hoopten we van Sam te zien in deze ronde. Ook omdat we niet goed wisten waar hij conditioneel stond. Er was ook een stukje twijfel na toch wel een lastige periode voor hem. Maar dit is gewoon knap. Het is ook een bevestiging dat hij een goede renner is. Het zou mooi zijn als we dit kunnen vasthouden. We zullen zien hoe we er aan het eind van de week voor staan.”

Gerelateerde updates