Shop
Onfortuinlijk Team Jumbo-Visma speelt geen rol van betekenis in Bretagne Classic

Onfortuinlijk Team Jumbo-Visma speelt geen rol van betekenis in Bretagne Classic

Team Jumbo-Visma heeft in de Bretagne Classic geen rol van betekenis kunnen spelen. De zwart-gele formatie eindigde de race met vijf man na het letterlijk wegvallen van Tobias Foss en Chris Harper. In de finale wist het peloton nog dicht bij de drie overgebleven koplopers te komen, maar uiteindelijk trok Benoît Cosnefroy aan het langste eind.

De 250 kilometer lange race van Plouay naar Plouay kende een snelle start met een hoge gemiddelde snelheid. Na een paar kleine aanvallen lukte het na vijftig kilometer vier renners te ontsnappen. Zij kregen de ruimte van het peloton om de voorsprong uit te breiden naar zo’n zes minuten.

Iets later sloeg het noodlot voor Team Jumbo-Visma voor het eerst toe. Christoph Pfingsten en Chris Harper kwamen ten val op een smal stuk weg. Beide renners stapten in eerste instantie weer op, maar Harper moest even later alsnog afstappen. Even later viel Tobias Foss in een zanderige bocht. De Noor moest voor een wond op zijn kin naar het ziekenhuis om te hechten.

De gifbeker was daarmee niet leeg. Jonas Vingegaard reed in de slotfase lek op de gravelstrook. David Dekker en Pascal Eenkhoorn konden vervolgens niet mee sprinten door opnieuw een valpartij. Eenkhoorn is met de schrik vrijgekomen, maar Dekker blesseerde daarbij zijn hand.

"Aan de inzet lag het niet, maar we hadden enorm veel pech vandaag."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen: “Aan de inzet lag het vandaag niet. We hebben ontzettend veel pech gehad met alle valpartijen en het lekrijden van Jonas. Het lukte hem nog bijna om terug te komen, maar hij moest uiteindelijk door koeien weer in de remmen knijpen. Het is zonde, want we hadden echt wel meer verdiend vandaag.”

Bretagne Classic - Ouest-France

One day race

Gerelateerde updates