Shop
Markus tweede in eindstand Bloeizone Fryslân Tour

Markus tweede in eindstand Bloeizone Fryslân Tour

De Bloeizone Fryslân Tour zit erop. In de laatste rit wist Karlijn Swinkels naar de zevende plek te sprinten. Riejanne Markus kon geen aanval meer doen op de eindzege en bleef tweede in het algemeen klassement.

Op de slotdag van de Bloeizone Fryslân Tour stond de rensters een rit van 137 kilometer te wachten. De koers bleef lang gesloten. Ondanks een aantal uitbraakpogingen ontstond er geen kopgroep. Team Jumbo-Visma koerste alert van voren. Op dertig kilometer van de streep kwam er alsnog een aanval vanuit het peloton. Uiteindelijk wist deze eenzame aanvalster een maximale voorsprong te pakken van anderhalve minuut, alvorens ze op vijf kilometer van de meet werd ingerekend. In de sprint kwam Swinkels net te kort om mee te doen voor de overwinning.

"We hebben gedaan wat we konden, maar de omstandigheden waren niet zoals we hadden gehoopt."

Lieselot Decroix

Ondanks dat de omstandigheden niet perfect waren om het verschil te kunnen maken, heeft Team Jumbo-Visma er volgens ploegleidster Lieselot Decroix alles aan gedaan om de koers te winnen.

“We waren als team echt sterk en we hebben geprobeerd het een aantal keer op de kant te gooien, waarbij iedereen van ons continu in de eerste waaier zat. Maar er was helaas niet genoeg wind om die tactiek echt te kunnen benutten. Daarna hebben we een goede lead-out gedaan voor Karlijn in een poging de etappe te winnen, dus al met al hebben we een prima koers gereden."

Na drie dagen koersen in het noorden van Nederland blikt Decroix terug op de prestaties van haar rensters. “Het is natuurlijk jammer dat we het eindklassement niet winnen, maar we hebben wel het teamklassement gewonnen. De manier waarop we reden was gewoon heel goed en het resultaat, een tweede plek in het klassement, is ook echt niet slecht. De tevredenheid overheerst.”

 / 

Gerelateerde updates