Shop
Markus soleert naar zege in tweede etappe Ladies Tour of Norway

Markus soleert naar zege in tweede etappe Ladies Tour of Norway

Riejanne Markus heeft de tweede etappe van de Ladies Tour of Norway gewonnen. Op het lokale circuit in Mysen reed de renster van Team Jumbo-Visma Women solo naar de dagzege. De Nederlandse veroverde tevens de leiding in het algemeen klassement.

Met nog vijftig kilometer te gaan waagde Markus de sprong naar koplopers Audrey Cordon-Ragot en Aude Biannic. Toen het peloton naderde besloot Markus solo voor eigen kansen te gaan. De 26-jarige renster bouwde op indrukwekkende wijze een voorsprong op van meer dan minuut en wist het peloton ook in de regenachtige slotfase voor te blijven. Op de licht oplopende helling richting de finishstreep reed Markus naar haar eerste seizoenzege.

“Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Het is mijn eerste World Tour-overwinning”, vertelt een geëmotioneerde Markus. “Ik krijg niet zoveel kansen. Dat je het zo kunt afmaken is echt gaaf. Ik heb het één keer eerder meegemaakt dat ik twintig meter voor de finish werd gepakt, dus ik durfde het ook niet te vroeg te vieren. Ik sloot mijn ogen en probeerde de finish te halen. Ik ben zo blij dat ik het heb gehaald. Ik wachtte al een paar jaar op een overwinning. Ik ben hier ontzettend blij mee.”

“We hebben met het team geprobeerd om er een zware wedstrijd van te maken”, vervolgt Markus. “Toen we voor het eerst over de finish kwamen, probeerden we al aan te vallen op de klim. Later vond ik opnieuw een moment en viel aan. Het gat was niet gemakkelijk om te overbruggen want de koplopers hadden meer dan een minuut. Ik was blij toen ik het had gehaald. Vandaag was onwijs zwaar. Ik ben de meiden en het team enorm dankbaar.”

De zege van Markus is de achtste zege voor Team Jumbo-Visma Women dit seizoen.

Gerelateerde updates