Profiel
Leider Roglic met vertrouwen naar zware bergetappe in Vuelta a España

Leider Roglic met vertrouwen naar zware bergetappe in Vuelta a España

Klassementsleider Primoz Roglic gaat in de Vuelta met vertrouwen naar de zware bergetappe van morgen. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma was in de vijfde etappe bij de pinken en won op de hellende aankomstsstrook de pelotonsprint voor de vierde plaats.

In de heuvelachtige etappe naar Sabiñanigo lag het tempo heel hoog vanuit het vertrek. Team Jumbo-Visma was bij de les en stuurde met Jonas Vingegaard en Sepp Kuss steeds een pion mee in omvangrijke ontsnappingen. Uiteindelijk bleven er drie renners weg die streden om de dagzege. Daarachter werd Roglic goed van voren gehouden, waarna de titelverdediger als eerste van het peloton over de streep kwam.

“Het duurde lang voordat er een kopgroep de ruimte kreeg, maar met Jonas en Sepp zaten we altijd mee. Dat was voor ons prima”, aldus Roglic.

“Ik wist dat de laatste vijfhonderd meter nog erg lastig waren. Dus heb ik vol gesprint. Elke seconde kan tellen. Je moet die kansen aangrijpen en er je voordeel mee doen. De Vuelta is de laatste wedstrijd van het jaar, dus niets weerhoudt ons ervan om te koersen.”

Morgen gaat de Vuelta verder met een zware bergetappe. Roglic kijkt alvast met vertrouwen vooruit. “Ik verwacht een gevecht van begin tot einde. Het zal een zware etappe worden. De ploeg is goed en meer dan ons best kunnen we niet doen. We zullen proberen als team deze Vuelta te winnen en als dat lukt, mogen we heel gelukkig en trots zijn.”

Gerelateerde updates