Shop
Laporte wint met etappezege Ronde van Denemarken in stijl

Laporte wint met etappezege Ronde van Denemarken in stijl

Christophe Laporte heeft de Ronde van Denemarken in stijl op zijn naam geschreven. In de venijnige slotrit naar Vejle versloeg de 29-jarige Fransman in een machtssprint Magnus Sheffield in een onderling duel om de rit- en eindzege. De dubbelslag van Laporte brengt het aantal seizoenszeges van Team Jumbo-Visma op veertig.

Laporte zat goed vooraan tijdens de speldenprikjes in de openingsfase van de rit. Een kopgroep met Olav Kooij werd in de finale ingerekend.

De Fransman werd tijdens de laatste ronde door zijn ploeggenoten in een zetel naar de slotklim gebracht. In de laatste meters schoof Sheffield voorbij Laporte, maar de renner van Team Jumbo-Visma perste er een krachtsinspanning uit en wist zo de etappe, het eindklassement en het puntenklassement aan zijn palmares toe te voegen.

"Het team was fantastisch."

Christophe Laporte

“Dit was een mooie dag voor ons”, aldus een blije Laporte. “Olav zat voorin en dat was perfect. Na de achtervolging werd ik in goede positie afgezet. Het team was fantastisch. Er lag een steile klim voor de streep, maar ik had er vertrouwen in dat ik kon winnen. Ik ga er nu van genieten en morgen gaan we er weer voor in Hamburg.”

Ploegleider Marc Reef is trots op zijn team. “Dit is een prachtige afsluiting van de week. Het was een gouden zet dat Olav mee zat in de kopgroep. Daardoor kon de rest zich koest houden. De andere ploegen moesten controleren en wij hoefden eigenlijk geen trap te veel te doen tot aan de slotklim. Daar werd Christophe goed afgezet, pareerde hij de aanvallen en kon hij de sprint winnen. Christophe en de rest van de ploeg waren heel sterk.”

Eerder dit seizoen won Laporte een etappe in Parijs-Nice en een etappe in de Tour de France.

 / 

Gerelateerde updates