Shop
Laporte schrijft eerste etappe Critérium du Dauphiné op zijn naam

Laporte schrijft eerste etappe Critérium du Dauphiné op zijn naam

Christophe Laporte heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn erelijst bijgeschreven. De Fransman van Team Jumbo-Visma stoof in de laatste meters sprintend langs vroege vluchter Rune Herregodts en zette zo de rit naar zijn hand. Door de zege van Laporte loopt de seizoensteller van Team Jumbo-Visma op naar 31.

Vijf renners pakten al vroeg een voorsprong op het peloton. Dylan van Baarle en Attila Valter hielden namens Team Jumbo-Visma controle in de wisselvallige weersomstandigheden. De finale bestond uit drie lokale rondes rondom Chambon-sur-Lac en kende met de Côte du Rocher de l'Aigle een lastig heuveltje. Laporte en Jonas Vingegaard rondden in het bijzijn van hun teamgenoten de laatste passage veilig af, waarna de Deense Tourwinnaar een sterke lead-out op poten zette. Laporte sprintte iedereen uit het wiel en pakte zijn derde seizoenszege.

"Het was een lastige en nerveuze rit", vertelt Laporte. "De laatste afdaling was vrij gevaarlijk, zeker omdat Herregodts nog vooruit reed. Toch heeft de gehele ploeg Jonas en mij goed van voren gehouden. Ik heb vandaag de kans gekregen en wil mijn teamgenoten daar heel erg voor bedanken. De lead-out van Jonas was fantastisch. Dit is een mooie start van de week voor de ploeg."

"We gaan deze week zien of ik op de goede weg ben."

Jonas Vingegaard

Vingegaard gebruikt de Dauphiné als voorbereiding op de Tour de France. "Mijn vorm is groeiende en ik heb me goed op deze koers kunnen voorbereiden. Natuurlijk zou ik hier graag de eindzege willen pakken, maar de Tour blijft het belangrijkste doel. We zijn naar de Dauphiné afgereisd om een belangrijke prikkel te krijgen. Sowieso vind ik het fijn om een etappekoers in de benen te hebben voor de Tour. We gaan deze week zien of ik op de goede weg ben."

 / 

Gerelateerde updates