Shop
Laporte en Kooij zien kans op succes vervliegen in slotmeters vierde etappe Denemarken

Laporte en Kooij zien kans op succes vervliegen in slotmeters vierde etappe Denemarken

Christophe Laporte is als tiende geëindigd in de vierde etappe van de Ronde van Denemarken. In de rit van en naar Skive verliep de sprint niet zoals Team Jumbo-Visma zich had voorgesteld. Tweevoudig etappewinnaar Olav Kooij raakte ingesloten en eindigde buiten de top tien.

Etappe vier kende een snelle start. Veel renners wilden in de kopgroep komen. Lennard Hofstede zat korte tijd in een sterke achtervolgende groep, maar het peloton liet hen niet gaan. Uiteindelijk wisten zeven renners zich los te maken. Het tijdsverschil bleef klein en mede door een controlerend Team Jumbo-Visma werd de rit beslist in een massasprint.

In de aanloop naar de sprint zat de geel-zwarte trein goed gepositioneerd, maar Kooij kwam vlak voor de finish klem te zitten. De Nederlander kwam daardoor niet aan sprinten toe. Laporte deed een sterke lead-out, maar viel stil en werd tiende. De 29-jarige Fransman blijft wel tweede in het algemeen klassement, in dezelfde tijd als leider Magnus Sheffield. Morgen sluit het peloton de Ronde van Denemarken af met een heuvelachtige etappe.

"Het belangrijkste wordt nu dat we het klassement proberen te winnen."

Marc Reef

“In de sprint liep het niet helemaal zoals gehoopt”, aldus ploegleider Marc Reef. “Vandaag hebben we gezien dat details heel belangrijk zijn. Als één schakel net niet doet wat benodigd is, wordt het lastig om het in zo’n snelle finale recht te zetten. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen vanaf het begin met Lennard en Gijs Leemreize. In de finale kwamen Christophe en Olav tijdens de laatste ronde vooraan boven toen er aangevallen werd. Dat laat wel zien dat ze goed in vorm zijn. Het belangrijkste wordt nu dat we het klassement proberen te winnen. Christophe staat op twee tienden van de leiding en we gaan er alles aan doen om dat nog om te buigen.”

 / 

Gerelateerde updates