Profiel
Kuss en Gesink met perspectief naar Ventoux in Tour de la Provence

Kuss en Gesink met perspectief naar Ventoux in Tour de la Provence

Sepp Kuss en Robert Gesink zijn de eerste bergetappe in de Tour de la Provence goed doorgekomen. Beide klimmers van Team Jumbo-Visma klommen op de lastige slotklim mee in de voorste gelederen. Kuss eindigde als achttiende in het eerste achtervolgende groepje achter etappewinnaar Aleksandr Vlasov. Gesink finishte daar acht tellen achter.

De etappe met onderweg maar liefst vijf beklimmingen werd vanuit de start door verschillende ploegen gecontroleerd. Daardoor kreeg een kopgroep van drie al vrij snel een vrijgeleide. De drie kregen een maximale voorsprong van negen minuten, maar werden op de voorlaatste klim op zo’n twintig kilometer van de streep ingelopen. Daarna was het één lange sprint naar de voet van de slotklim. Team Jumbo-Visma was met de gehele ploeg voorin vertegenwoordigd en bracht Kuss en Gesink in een zetel naar die klim.

“Onze renners zijn de dag prima doorgekomen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Het was een zware etappe met heel veel klimwerk. We zaten na de voorlaatste klim nog met de volledige ploeg van voren. We wilden gefocust aan de laatste klim beginnen en dan zouden we kijken waar we staan. Sepp en Robert zijn meer gebaat bij langere, gelijkmatigere klimmen dan de slotklim van vandaag. De etappe van morgen moet hun normaal beter liggen. Desalniettemin hebben ze een prima etappe gereden en is er nog van alles mogelijk.”

Gerelateerde updates