Kruijswijk nestelt zich in top klassement na sterke tijdrit in Catalonië

Kruijswijk nestelt zich in top klassement na sterke tijdrit in Catalonië

Steven Kruijswijk heeft zich met een vijfde plaats in de tijdrit van de Ronde van Catalonië in de top tien van het algemeen klassement gemanoeuvreerd. In de straten van Banyoles reed de klassementsrijder de 18,5 kilometer in precies 23 minuten. Koen Bouwman en Robert Gesink reden eveneens bij de beste twintig. Ook George Bennett en Sepp Kuss deden het verdienstelijk, maar moesten iets meer tijd toegeven.

Rohan Dennis ging met de dagzege aan de haal. Kruijswijk moest naast Dennis enkel nog tijdritspecialisten Rémi Cavagna, João Almeida en Brandon McNulty voor zich dulden. In het klassement doet de Brabander goede zaken door tijd te pakken op concurrenten als Richie Porte, Adam Yates, Geraint Thomas en Richard Carapaz. Kruijswijk bezet na de tweede etappe de vierde plaats in het klassement.

Na afloop was de kopman van Team Jumbo-Visma lichtelijk verrast over zijn prestatie op het glooiende parcours. “Het verbaast me dat ik uiteindelijk vijfde werd. Na een zware editie van Parijs-Nice moest ik er voor mijn gevoel echt nog een beetje inkomen hier. Ik had niet verwacht dat ik vandaag in de top van de daguitslag zou kunnen eindigen.”

"Het verbaast me dat ik vijfde werd."

Steven Kruijswijk

Kruijswijk kijkt nu hoopvol vooruit naar de komende zware dagen. “De prestatie van vandaag geeft mij een hoop vertrouwen richting de komende dagen. Ik denk dat iedereen in de ploeg vandaag een sterke tijdrit heeft afgewerkt. Het doet me deugd om te zien dat de ploeg in de breedte heel erg goed rijdt.”

Morgen wacht een aankomst op de top van Vallter 2000.

Gerelateerde updates