Kruijswijk en Oomen handhaven zich in eerste bergetappe Catalonië

Kruijswijk en Oomen handhaven zich in eerste bergetappe Catalonië

Steven Kruijswijk en Sam Oomen hebben de eerste bergetappe in de Ronde van Catalonië prima doorstaan. De kopmannen van Team Jumbo-Visma bezetten na de derde etappe de plaatsen tien en elf in het algemeen klassement. Tom Dumoulin voelde zich tijdens de rit niet goed en stapte uit de wedstrijd.

In de afdaling van de tweede beklimming van de dag, de Collada de Toses, zette Team Jumbo-Visma zich op kop van het peloton, waardoor de voorsprong van de vluchters snel zakte. Op de laatste beklimming plaatste Ben O’Conner de beslissende aanval. Kruijswijk en Oomen finishten in een uitgedund peloton, op negen seconden van winnaar O’Connor.

Ploegleider Merijn Zeeman zag vanuit de ploegleidersauto Dumoulin halverwege de rit uitstappen. “We hadden voor de start van de etappe niet gedacht dat Tom niet zou finishen vandaag. We wisten wel dat hij nog niet op topniveau is op dit moment. Hij gaf onderweg aan zich niet goed te voelen. We moeten nu in overleg met de medische staf kijken wat we kunnen doen.”

Zeeman zag de rest van de ploeg wederom attent rijden. “Op die laatste klim was er een harde tegenwind, waardoor het moeilijk was om een hoog tempo te ontwikkelen. Het is knap van de winnaar dat hij in zijn eentje voorop bleef. Sam en Steven hebben het prima gedaan vandaag. Ze zijn zo hard mogelijk naar boven gereden en kwamen in een uitgedund peloton over de finish. Met dank ook aan Rohan en Robert, die heel de dag goed in steun gereden hebben.”

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 3

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates