Shop
Koster toont zichzelf in koninginnenrit Giro

Koster toont zichzelf in koninginnenrit Giro

Anouska Koster heeft in de negende etappe van de Giro d’Italia Donne haar aanvalslust getoond. De tegenaanval die ze samen met Marta Bastianelli had ingezet om koplopers Elisa Longo Borghini en Ashleigh Moolman bij te halen, hield tijdens de finaleklim geen stand. Moolman ging er met de winst vandoor.

Op de finaleklim richting de top van de Monte Matajur werd het duo met Koster ingerekend. “Vandaag was een pittige etappe. Tijdens de eerste klim zaten Riejanne Markus en ik samen mee in de eerste groep”, vertelde Koster. “Nadat Longo Borghini en Moolman ervandoor gingen, ben ik samen met Bastianelli in de tegenaanval gegaan. We kregen uiteindelijk ruim een minuut voorsprong op peloton. We werkten goed samen en begonnen met een voorsprong aan de slotklim. Na een kilometer of drie werden we teruggepakt door het gereduceerde peloton. Het was een mooie dag en ik heb genoten. De andere meiden zijn de dag ook goed doorgekomen. We zijn klaar voor de laatste etappe.”

"Het was een mooie dag en ik heb genoten."

Anouska Koster

“Onze focus was vandaag om mee te zitten met de vlucht”, lichtte ploegleider Marco Postma toe. “Er waren vandaag al enkele rensters in de vroege vlucht. Daarna gingen Moolman en Longo Borghini. Anouska probeerde daar met Bastianelli nog naartoe te springen, maar in het geweld van de klassementrensters bleek dat uiteindelijk te lastig. Morgen is alweer de laatste etappe van deze Giro. Wij willen ons daar zeker nog laten zien.”

 / 

Gerelateerde updates