Shop
Kooij vecht zich naar vijfde plaats op venijnige aankomst Ronde van Polen

Kooij vecht zich naar vijfde plaats op venijnige aankomst Ronde van Polen

Olav Kooij is in de vierde etappe van de Ronde van Polen als vijfde geëindigd. In een rit die bijna drieduizend hoogtemeters bevatte, spurtte Kooij op de steile aankomst mee om de overwinning. Het is de derde maal in vier etappes dat de jonge Nederlander bij de beste vijf finisht.

Ondanks het uitdagende etappeprofiel blonk de rit van Lesko naar Sanok niet uit in spektakel. Een kopgroep van vijf renners probeerde het wel, maar werd op zo’n tien kilometer van de streep bij de kraag gevat. Vlak voor dat moment probeerde Mike Teunissen de oversteek te maken naar de kop van de koers, maar zijn poging werd uiteindelijk in de kiem gesmoord. Kooij zette zich vervolgens met enkele ploegmaats op de voorposten van het peloton en wist een valpartij in de slotfase ternauwernood ontwijken. In de oplopende finishstraat sprintte Kooij uiteindelijk naar een vijfde plaats.

"Het getuigt van veel klasse dat Olav ook op een parcours als dit tot het einde mee kan doen om de knikkers"

Maarten Wynants

“Voorafgaand aan deze etappe dachten we dat deze aankomst te lastig zou zijn voor een pure sprinter als Olav”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. “Olav gaf uiteindelijk aan zich goed te voelen. Daarom hebben we besloten om vlak voor het eind de kaart van Olav te trekken. Het getuigt van veel klasse dat hij ook op een parcours als dit tot het einde mee kan doen om de knikkers. Het is andermaal een stap in zijn ontwikkeling. Op het eind liep niet alles even vlekkeloos voor onze ploeg”, doelt Wynants op de valpartij waarbij Tosh Van der Sande betrokken raakte. “Op het eerste oog houdt hij er wat blauwe plekken en schaafwonden aan over. We zullen later moeten kijken wat de precieze gevolgen zullen zijn. Dat pechgeval verstoorde onze sprintvoorbereiding. Des te knapper is het dat Olav op een aankomst als deze bij de eerste vijf eindigt.”

Tour de Pologne

Stage 4

Uitslag
Klassement
1
Sergio Higuita
BORA - hansgrohe 19:52:46
2
Pello Bilbao
Bahrain - Victorious +00:00:04
3
Quinten Hermans
Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux +00:00:06
42
Mike Teunissen
Jumbo-Visma +00:01:00
62
Tosh Van der Sande
Jumbo-Visma +00:03:38
63
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:03:44
68
Michel Hessmann
Jumbo-Visma +00:04:48
84
Olav Kooij
Jumbo-Visma +00:10:50

Gerelateerde updates