Kooij tweede in vijfde etappe UAE Tour

Kooij tweede in vijfde etappe UAE Tour

Olav Kooij heeft alleen Jasper Philipsen voor zich moeten dulden in de vijfde etappe van de UAE Tour. In de rit naar Al Marjan Island reed de 20-jarige Nederlander een sterke sprint, maar hij greep net naast zijn eerste seizoenszege.

Een kopgroep van vier renners kreeg weinig ruimte door waaiervormingen vroeg in de etappe. De kalmte leek na een mislukte poging even terug te keren, maar op ruim zestig kilometer van de streep werd, wederom zonder succes, weer geprobeerd het peloton in stukken te scheuren. Nadien maakten de sprintersploegen het spannend door in de finale vluchter Michael Kukrle een grote voorsprong te geven. Hij werd net voor de streep teruggepakt. Kooij kwam met hoge snelheid uit het wiel van Sam Bennett, moest even inhouden en verloor de sprint uiteindelijk met een fietslengte verschil.

"We gaan er morgen nog een keer voor."

Olav Kooij

Kooij sprak van goed ploegenspel. “Het is mooi om te zien dat we vandaag weer voor de volle honderd procent voor de etappe gingen. Ik werd goed afgezet door Tom Dumoulin en Timo Roosen. Uiteindelijk kwam ik wat tekort voor de winst, maar we komen elke etappe dichter bij de zege. We gaan er morgen nog een keer voor.”

“Het viel wel mee met de nervositeit”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Er stond te weinig wind. Het was de eerste keer dat Olav echt meedeed om de knikkers. Hij was er dichtbij. Het is mooi om te zien dat de ploeg en hij zulke stappen zetten.”

 / 

Gerelateerde updates