Kooij sprint tussen elite naar vierde plaats in UAE Tour

Kooij sprint tussen elite naar vierde plaats in UAE Tour

Olav Kooij is in de tweede etappe van de UAE Tour als vierde geëindigd. De jonge sprinter van Team Jumbo-Visma mengde zich zo aan het eind van de vlakke etappe tussen de absolute wereldtop. Het is zijn tweede toptienklassering in de nog prille editie van deze UAE Tour.

Drie renners vormden de vlucht van de dag. Het trio werd de gehele dag door een controlerend peloton binnen handbereik gehouden. Op dertig kilometer van de streep was het gedaan met de vluchters, waardoor het voltallige sprintersgilde zich mocht opmaken voor een massasprint. Kooij kwam als een duveltje uit een doosje vanaf de tweede rij naar voren gesneld. Door zijn sterke eindschot verzekerde de twintig jarige sprinter zich zo van een respectabele vierde plaats.

Zelf kijkt Kooij tevreden terug op zijn geleverde prestatie. “Mijn ploeggenoten hebben me de hele dag uitstekend omringd. De gehele etappe stond in het teken van de laatste kilometers. In de slotfase was het weer dringen geblazen. Uiteindelijk kon ik samen met Timo Roosen een heel stuk opschuiven. Ik ontwikkelde een hoge snelheid, maar moest helaas van net iets te ver mijn sprint inzetten. Ik kan uiteindelijk zeker leven met deze uitslag.”

 / 

UAE Tour

Stage 2

Uitslag
Klassement

Gerelateerde updates