Shop
Kooij boekt tweede etappezege in Cro Race na chaotische finale

Kooij boekt tweede etappezege in Cro Race na chaotische finale

Olav Kooij heeft de vierde etappe van de Cro Race op zijn naam geschreven. In een chaotische finale won de negentienjarige renner van Team Jumbo-Visma de sprint van een gereduceerde groep met overmacht. Kooij won ook de tweede rit van de Kroatische etappekoers. Met de overwinning in Crikvenica kwam de zegeteller van Team Jumbo-Visma dit seizoen op veertig.

In de finale van de vierde etappe waren enkele heuvels opgenomen, maar die waren niet zwaar genoeg om de sprinters te lossen. De laatste kilometer was smal en bochtig. Kooij bleef een valpartij met onder andere de gebroeders Van Dijke voor en liet zich daarna de kaas niet meer van het brood eten.

“Het voelt goed om te winnen, maar aan de andere kant is het niet fijn om veel jongens te zien vallen”, reageerde Kooij na zijn tweede zege.

"De jongens deden alles perfect"

Maarten Wynants

Maarten Wynants was desalniettemin een trotse ploegleider. “De jongens deden alles perfect. Je ziet dat het vertrouwen groot is na de resultaten van afgelopen dagen. Olav zat keurig in positie en won met overmacht, dus dat was top. Mick en Tim lagen helaas bij de valpartij, maar zij zijn oké. Morgen is de koninginnenrit, maar de aankomst is niet bergop. We staan kort in het klassement met Mick. De mannen zijn conditioneel goed in orde, dus hopelijk komt het in de finale samen en kunnen we weer meedoen om de zege.”

Gerelateerde updates