Shop
Henderson verzekert zich van bergklassement RideLondon Classique

Henderson verzekert zich van bergklassement RideLondon Classique

Tijdens de tweede etappe van RideLondon Classique heeft Anna Henderson haar bergtrui met succes verdedigd. Ze pakte bijna het maximaal aantal punten en start morgen in Londen opnieuw in het blauw. Ze hoeft daar enkel nog te finishen om de bergprijs in ontvangst te mogen nemen.

De rensters van Team Jumbo-Visma gingen vandaag voortvarend van start. Met wind op kop reden ze de eerste twintig kilometer vooraan in het peloton. Een uitbraak van Veronica Ewers veranderde de situatie. De Amerikaanse renster van Education First reed solo vooruit en creëerde een voorsprong van maximaal 3’35. Het peloton met daarin de rensters van Team Jumbo-Visma volgde, maar was in eerste instantie niet bij machte Ewers terug te halen. Dat gebeurde pas na de eerste beklimming.

Tijdens de drie QOM-beklimmingen rond Epping was het aan Henderson haar blauwe trui te verdedigen. In de eerste beklimming van Mount End/Tawney Common finishte ze als tweede. Tijdens de de tweede beklimming van deze berg was ze de snelste en pakte ze vijf punten. Ze stelde daarmee haar blauwe trui veilig. In de derde etappe, die morgen in hartje London verreden wordt, zijn geen punten meer te verdienen.

"Het was ons doel om Anna’s positie in het bergklassement veilig te stellen. Het is mooi dat dat gelukt is"

Race coach Lieselot Decroix

Race coach Lieselot Decroix heeft gemengde gevoelens over de koers van vandaag.
“Het was ons doel om Anna’s positie in het bergklassement veilig te stellen. Het is heel mooi dat dat gelukt is. Een ander doel dat we ons hadden gesteld was om Coryn Labecki zo goed mogelijk af te zetten in de finale. Daarin is het team helaas minder goed geslaagd. De samenwerking moet beter. Er zijn dus beslist wat verbeterpunten, waarvan we er hopelijk morgen meteen al een aantal in de praktijk kunnen brengen.”

 / 

Gerelateerde updates