Shop
Henderson strijdt in thuiskoers RideLondon Classique en krijgt bergtrui als beloning

Henderson strijdt in thuiskoers RideLondon Classique en krijgt bergtrui als beloning

Anna Henderson heeft de kleuren van Team Jumbo-Visma duidelijk getoond in de eerste etappe van de RideLondon Classique. De Britse renster ging ten aanval in de finale en werd pas in de laatste kilometers teruggehaald door het peloton. Ze is bovendien de eerste drager van de bergtrui.

De wind rondom start- en finishplaats Maldon waaide flink, maar het peloton viel niet in waaiers uiteen. Echte aanvalslust ontbrak bij de rensters, want een vlucht van de dag kwam er ook niet. In de heuvelzone, waar veel gekeerd en gedraaid moest worden, brak de koers na een kleine honderd kilometer eindelijk open. Henderson perste er een snedige demarrage uit en kreeg al snel meer dan een minuut voorsprong van het peloton. De Britse tijdritkampioene stoomde door en werd luid toegejuicht door de Britse fans, die in grote getale aanwezig waren. Pas in de slotfase werd Henderson ingerekend. De massasprint werd gewonnen door de Nederlandse Lorena Wiebes.

"Ik kijk echt uit naar de komende dagen, want deze start geeft veel vertrouwen."

Anna Henderson

Henderson is blij met de goede vorm. “We wilden op een agressieve manier koersen vandaag. Na mijn aanval begreep ik dat ze in het peloton niet echt reden, dus ben ik vol gas doorgegaan. Ik voelde me vrij sterk, dus ik bleef mezelf op de klimmetjes smijten. Helaas duurde de race net iets te lang, waardoor het alsnog een sprint werd. Ik kijk echt uit naar de komende dagen, want deze start geeft veel vertrouwen.”

Race coach Lieselot Decroix: “We hebben een mooie dag gehad. Dit was voor Anna als aanvaller een ideaal scenario, omdat de finale over veel smalle wegen ging. We hadden Coryn Labecki nog achter de hand om te sprinten, maar zij had de benen niet. De moedige poging van Anna geeft zeker motivatie om er de komende dagen opnieuw vol voor te gaan.”

 / 

Gerelateerde updates