Shop
Henderson laat zich zien in zware editie De Brabantse Pijl

Henderson laat zich zien in zware editie De Brabantse Pijl

Team Jumbo-Visma Women verreed woensdag een zware editie van De Brabantse Pijl met extreme weersomstandigheden richting het einde van de wedstrijd. Anna Henderson zat de hele dag goed mee van voren en greep in de achtervolgende groep uiteindelijk net naast een toptienklassering.

Na de vroege start in Lennik vertrokken de rensters richting Overijse waar het peloton drie keer een plaatselijke ronde moest rijden. Na zeventig kilometer ontbrandde de koers. Met aanvallen over en weer op maar liefst 24 beklimmingen werd het dan al uitgedunde peloton nogmaals een aantal keer flink opgeschud. En dat was precies volgens plan weet race coach Carmen Small.

“We wisten vooraf dat we geduldig moesten blijven totdat we zouden afstevenen op de plaatselijke rondes. We wilden richting het einde van de race met meerdere rensters overblijven in een kleine groep”, vertelt Small na afloop van de Belgische klassieker. “Dat ging niet helemaal zoals we voor ogen hadden. Eigenlijk misten we twee rensters vooraan.”

"Eigenlijk misten we nog minimaal een renster in de eerste groep, dat is een leerpunt van vandaag"

Carmen Small

“Karlijn werd wat vroeg gelost en Fem had pech vandaag. Ze werd tot twee keer toe opgehouden door een valpartij vlak voor haar. Het kostte haar veel energie om weer terug te keren in het peloton. Zo kwam Anna eigenlijk te vroeg alleen te zitten”, vervolgt de race coach. Met een groep bestaande uit zo’n twintig rensters werden de laatste tientallen kilometers van de race verreden.

Het regende aanvallen van alle kanten. Henderson anticipeerde meerdere malen en oogde heel sterk, maar kon bij de beslissende aanval de oversteek niet meer maken. “Voor Anna was het vandaag superlastig om in te schatten welke aanval ze wel moest pareren en welke niet. Het telkens opnieuw reageren op aanvallen van anderen kost natuurlijk veel energie. Eigenlijk misten we vandaag nog minimaal een renster in de eerste groep, dus dat is een leerpunt dat we meenemen naar de volgende klassiekers”, besluit Small.

 / 

De Brabantse Pijl - La Flèche Brabançonne WE

One day race

Gerelateerde updates