Shop
Henderson imponeert met tweede etappezege en eindwinst in Kreiz Breizh

Henderson imponeert met tweede etappezege en eindwinst in Kreiz Breizh

Anna Henderson heeft de smaak te pakken. De Britse van Team Jumbo-Visma Women won in Ploumagoar na de eerste ook de tweede en laatste etappe van de Tour de Belle Isle en Terre - Kreiz Breizh. Daarmee stelde ze ook haar eindzege in de Franse rittenkoers veilig. Anouska Koster werd derde in het eindklassement en won de puntentrui.

In de etappe vanuit Saint-Connan liet de geel-zwarte formatie van Marco Postma zich wederom van haar aanvallende kant zien. Teuntje Beekhuis zat mee in de vroeg vlucht. Nadat die kopgroep was ingelopen leken Koster en Floortje Mackaij te gaan strijden voor de ritzege. De twee trokken ten aanval met veertig kilometer voor de boeg en kregen een maximale voorsprong van ruim anderhalve minuut. Uiteindelijk werden ze in de laatste honderden meters ingelopen, waarna Henderson naar haar tweede ritzege sprintte.

"Vandaag was wederom een mooie prestatie van de gehele ploeg. We hebben laten zien wat samen winnen inhoudt."

Anna Henderson

“Vandaag was wederom een mooie prestatie van de gehele ploeg”, aldus Henderson. “We hebben laten zien wat samen winnen inhoudt, wat we als ploeg nastreven. Ik ben meer dan trots op mijn ploeggenoten en wat we tijdens deze twee dagen hebben laten zien.”

“Het was geen gemakkelijk etappe om te controleren”, vervolgt Henderson. “We hadden meerdere kaarten die we konden uitspelen. We zaten met Teuntje in eerste instantie goed mee in de vroege vlucht. Ook toen Anouska met Mackaij ten aanval trok was het een ideale situatie voor ons. We hadden vertrouwen in Anouska dat ze het kon afmaken en het is jammer voor haar dat ze in de laatste meters werd gegrepen. Ik zat goed gepositioneerd voor de sprint en gelukkig kon ik het in de sprint wederom afmaken. Ik pak hier dan wel mijn eerste drie profzeges, maar eigenlijk zijn het overwinningen van de ploeg. En dat is echt supercool.”

"Dit was echt een teamprestatie. Iedereen was heel sterk. Als het dan allemaal lukt, dan is het echt mooi koersen."

Anouska Koster

Ploeggenote Koster zag het net zo. “Dit was echt een teamprestatie. Iedereen was heel sterk. Als het dan allemaal lukt, dan is het echt mooi koersen. Ik heb genoten. Ik vond het wel een beetje jammer dat ik in de laatste meters werd gegrepen vandaag, maar dat Anna het afmaakt maakt alles goed. Het belangrijkste is dat de ploeg gewonnen heeft. Of ik dat dan ben of iemand anders maakt niks uit. Hier doe je het allemaal voor; samen winnen.”

De etappe- en eindzege van Henderson zetten de zegeteller van Team Jumbo-Visma Women dit seizoen op zeven.

Gerelateerde updates