Harper weert zich verdienstelijk in slotetappe UAE Tour

Harper weert zich verdienstelijk in slotetappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma heeft zich in de slotetappe van de UAE Tour van zijn beste kant laten zien. Chris Harper reed lang met de besten omhoog. In de etappe met aankomst op de Jebel Hafeet eindigde de renner van Team Jumbo-Visma uiteindelijk als tiende.

Enkele vluchters kozen vroeg in de etappe het hazenpad. Zij reden tot aan de slotbeklimming voorop. Het zestal moest uiteindelijk capituleren toen de weg omhoog begon te lopen. Voor Team Jumbo-Visma zaten Tom Dumoulin, Koen Bouwman en Harper in de grote groep die lang samen reed op de beklimming.

Op zeven kilometer van de meet moest Dumoulin de rest laten gaan. Even later kreeg ook Bouwman het zwaar. Harper hield knap stand in een elitegroep. Toen de favorieten het tempo op een goede drie kilometer van de finish nogmaals de hoogte injoegen, moest ook Harper passen. De Australiër reed naar de tiende plaats in de daguitslag, met de dertiende plaats in het eindklassement tot gevolg.

"Ons plan was om met Chris en Tom zolang mogelijk aan te haken."

Frans Maassen

“Chris heeft het prima gedaan vandaag”, licht ploegleider Frans Maassen toe. “Ons plan was om met Chris en Tom zolang mogelijk aan te haken. Chris voelde zich prima en kon lang met de besten mee. Als hij in de eerste bergrit iets uitgekookter had gereden, had er een betere eindklassering ingezeten. Hij sluit deze ronde op een positieve manier af. Tom heeft deze week aangetoond dat hij een behoorlijk niveau kan aantikken, getuige zijn sterke tijdrit. Als hij dadelijk nog wat stappen gaat zetten, valt het in de rest van het seizoen de goede kant op. Olav Kooij was de afgelopen dagen een openbaring. Het is bijzonder knap dat hij op zijn leeftijd al in staat is zich te mengen tussen de wereldtop”, sluit Maassen af.

 / 

Gerelateerde updates