Shop
Harper achtste in afsluitende tijdrit Ruta del Sol

Harper achtste in afsluitende tijdrit Ruta del Sol

Chris Harper is als achtste geëindigd in de dertien kilometer lange afsluitende tijdrit van de Ruta del Sol. De jonge Australiër klokte een tijd van 18:28 en was daarmee een kleine halve minuut langzamer dan etappewinnaar Dylan Teuns. Het is zijn tweede toptienplaats deze week. Harper eindigde in de openingsetappe als zevende.

“Dit is een prima resultaat. Ik voelde mij echt goed vandaag,” aldus Harper. “Het was een geaccidenteerde tijdrit. Veel op en af en zelfs een stukje offroad. Het plan was om zo hard mogelijk bergop te rijden en dan in de afdalingen wat te recupereren. Ik kon goed mijn tempo houden. Het bevestigt ook dat mijn vorm prima is en dat ik ondanks mijn materiaalproblemen van gisteren kan terugkijken op toch wel een goede week. Dingen gaan niet altijd zoals je ze voor ogen hebt. Maar de benen voelden de hele week prima. Bergop ging het goed en mijn tijdrit was ook in orde. Hiermee kan ik verder richting de toekomst.”

Ploegleider Arthur van Dongen is het eens met zijn beloftevolle renner. “Chris heeft een hele goede tijdrit gereden. Uitstekend zelfs. Het was een korte, maar zware tijdrit met veel klimwerk en ook veel draaien en keren. Heel erg technisch. Terugkijkend op deze week kunnen we niet ontevreden zijn. Het was een zware Ruta del Sol. We hebben meegezeten in elke ontsnapping waarin we mee wilden zitten. Antwan en Chris hebben zich goed getoond en ik heb een heel sterke ploeg gezien.”

 / 

Gerelateerde updates