Profiel
Groenewegen uit geslagen positie naar vierde plaats in UAE Tour

Groenewegen uit geslagen positie naar vierde plaats in UAE Tour

Team Jumbo-Visma is de UAE Tour begonnen met een vierde plaats voor Dylan Groenewegen. De sprinter liet zich in de laatste kilometer insluiten, waarna hij niet meer voluit kon spurten. Uit geslagen positie sprintte hij nog naar een vierde plaats.

De controle van de sprintersploegen was er in de rit over 148 kilometer continu. Tony Martin reed vrijwel de hele etappe op kop van het peloton. Op ongeveer tien kilometer van het einde werden de vluchters ingerekend. Team Jumbo-Visma nam het initaitief in de hectische finale en zette Groenewegen goed af in de laatste kilometer. Uiteindelijk sprintte de Duitser Pascal Ackermann naar de overwinning in de Dubai Silicon Oasis.

"Gelukkig komen er nog genoeg nieuwe sprintkansen aan."

Dylan Groenewegen

“Dylan zat bij de laatste rotonde in goede positie. Dat wilden we ook zo”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Daarna raakte hij echter alsnog ingesloten. Hij rijdt misschien wel de snelste sprint, maar daar heb je natuurlijk niets aan. Verder heeft het team goed gereden.”

Groenewegen onderstreept de woorden van zijn ploegleider. “Ik kwam ingesloten te zitten waardoor ik er niet meer op het juiste moment uit kon komen. Soms moet je daarin ook wat geluk hebben. Gelukkig komen er nog genoeg nieuwe sprintkansen aan.”

Volgens Timo Roosen liep de voorbereiding op de sprint niet helemaal volgens het boekje. “Ploegen kwamen van alle kanten. We hielden de linkerkant open. Dylan zat in een aardige positie, maar kwam toch ingesloten te zitten omdat er meerdere ploegen over links kwamen.”

 / 

Gerelateerde updates