Shop
Groenewegen spurt in Wallonië naar tweede ritzege

Groenewegen spurt in Wallonië naar tweede ritzege

Dylan Groenewegen heeft in de vierde etappe van de Ronde van Wallonië zijn tweede ritzege van het seizoen geboekt. De sprinter van Team Jumbo-Visma won na een lastige etappe de massasprint met groots machtsvertoon.

De renners kregen ook vandaag weer een glooiend parcours voor de kiezen. De gehele dag ging het op en af, met het laatste klimmetje op tien kilometer van de finish als pittigste uitdaging. Verschillende kopgroepen kleurden de koers, maar het peloton droeg er zorg voor dat een aantal kilometer voor de finish alles weer bij elkaar zat.

Op hoge snelheid reed het peloton vervolgens op de eindstreep af. Timo Roosen kwam al vroeg op kop en manoeuvreerde Groenewegen in een uitstekende positie. De Amsterdammer etaleerde vervolgens zijn klasse en gaf de concurrentie het nakijken. Na afloop sloot de amicale ritwinnaar zijn ploeggenoten van blijdschap in de armen. Dankzij zijn overwinning start Groenewegen morgen in de afsluitende rit in de gele puntentrui.

"Net als in de eerste etappe hebben mijn teamgenoten voortreffelijk werk geleverd."

Dylan Groenewegen

“Dit is een overwinning die ten deel valt aan de gehele ploeg”, verklaart Groenewegen na zijn tweede overwinning van het seizoen. “Het was een lastige dag. Er werd volop gekoerst. Ik had er zelf niet helemaal rekening mee gehouden dat ik hier mee kon strijden aan het front. Mijn teamgenoten boezemden mij moed in. Zij lieten blijken dat ze er voor de volle honderd procent van overtuigd waren dat ik hier kon winnen. Ik kon het laatste klimmetje ternauwernood overleven, mede door het sterke werk van de ploeg. Net als in de eerste etappe hebben mijn teamgenoten voortreffelijk werk geleverd. Daar kan ik ze enkel enorm dankbaar voor zijn. Naarmate ik meer koers komt het goede gevoel steeds nader tot mij. Ik zit nog niet op de toppen van mijn kunnen, maar het scheelt niet meer veel voordat ik mijn topvorm benader.”

"De ploeg heeft voortreffelijk werk geleverd."

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels bekende na afloop trots te zijn op het werk van de gehele ploeg. “Ik ben een trotse ploegleider. De renners hebben de koers van start tot finish hard gemaakt. Vanaf het vertrek was het direct oorlog. Dat Dylan deze pittige finale kon overleven en vervolgens naar de overwinning kon sprinten, is heel erg knap. De ploeg heeft voortreffelijk werk geleverd. Zij hebben er voor gezorgd dat Dylan na de laatste klim weer terugkeerde aan het front en ze hebben hem vervolgens in ideale positie afgezet in de laatste honderden meters. Pascal Eenkhoorn eindigt uiteindelijk ook in de eerste groep. Een schitterende dag voor ons als ploeg.”

De overwinning van Groenewegen is de zesentwintigste zege van Team Jumbo-Visma in 2021.

 / 

Gerelateerde updates