Shop
Groenewegen onfortuinlijk in slotetappe Baloise Belgium Tour

Groenewegen onfortuinlijk in slotetappe Baloise Belgium Tour

Dylan Groenewegen is in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour ondanks materiaalpech naar de vierde plaats gesprint. Finn Fisher-Black (vierde) en Koen Bouwman (zesde) nestelden zich namens Team Jumbo-Visma in de top tien van het eindklassement.

Direct na de officiële start in Turnhout volgde er een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk lukte het vijf renners om in de vlucht van de dag te geraken. Op zo’n twaalf kilometer van de meet in Beringen werden zij gegrepen. De sprinttreinen, onder meer die van Team Jumbo-Visma, formeerden zich daarna op kop van het peloton.

“Tijdens de meeting van vanmorgen hebben we besproken dat Olav en ik in de laatste anderhalve kilometer goed geplaatst moesten zitten”, zegt Groenewegen. “Dat lukte goed. De ploeg heeft me echt uitstekend afgezet. Toen ik de sprint aanging, voelde ik me heel sterk. Ik was er van overtuigd dat de overwinning erin zat, maar het was balen dat ik problemen kreeg met mijn derailleur. Aan de andere kant geeft het moed dat ik weer in de juiste positie zat. Ik ga op deze manier toch wel met een goed gevoel naar huis”, aldus de sprinter, die zich nu gaat voorbereiden op het NK van volgende week zondag.

"Toen ik de sprint aanging, voelde ik me heel sterk."

Dylan Groenewegen

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. “We wilden voor een ritzege gaan, maar dat is helaas niet gelukt. Vandaag zag het er lang heel goed uit. Helaas lukte het, in dit geval door materiaalpech, net niet.”

Ook Bouwman maakte de balans op. “Ik was over mijn tijdrit zeer tevreden. In de openingsrit had ik een mankement in de finale, waardoor ik toen geen rol van betekenis kon spelen. De benen voelden heel de week goed. Dan is het jammer dat je niet echt hebt kunnen koersen in de Ardennenetappe van gisteren. Het eindklassement was niet ons doel, maar het is mooi meegenomen dat we desondanks met twee man kort geëindigd zijn.”

 / 

Gerelateerde updates