Shop
Groenewegen klopt sprinttop in UAE Tour en pakt zo derde seizoenszege

Groenewegen klopt sprinttop in UAE Tour en pakt zo derde seizoenszege

Dylan Groenewegen heeft oppermachtig de vierde etappe gewonnen in de UAE Tour. De kopman van Team Jumbo-Visma werd door zijn ploeggenoten in ideale positie naar de sprint gebracht. Groenewegen versloeg in Dubai de gehele sprinttop.

Voor Groenewegen is het zijn derde zege van het seizoen. Eerder deze maand won hij twee etappes in de Ronde van Valencia. De Amsterdammer is daarmee de eerste Nederlander die dit jaar in de World Tour weet te winnen. Voor Team Jumbo-Visma is het ook de derde zege van de nieuwe wielerjaargang.

De etappe werd mede door Team Jumbo-Visma perfect gecontroleerd. De twee vluchters werden in de finale ingelopen, waarna Team Jumbo-Visma in de laatste drie kilometer het initiatief nam. In de hectische en nerveuze slotfase werd Groenewegen door Tony Martin, Jos van Emden, Timo Roosen en Christoph Pfingsten goed afgezet voor de sprint. Groenewegen begon die vanuit het wiel van Sam Bennett en timede zijn eindschot op het juiste moment.

“Deze doet deugd”, aldus Groenewegen. “Ik klop hier de gehele sprinttop. Dat is lekker winnen. In de eerste etappe reed ik wellicht de snelste sprint van allemaal, maar zat ik niet goed gepositioneerd. Daardoor moest ik van te ver komen. Vandaag was het een totaal andere sprint. De jongens hebben een perfecte lead-out gedaan. Het was een hectische finale, maar echt iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. We kwamen pas in de laatste drie kilometer naar voren vanwege de tegenwind. Christoph (Pfingsten) heeft het oog om mij in de juiste positie af te zetten. Daarna timede ik mijn sprint perfect. Ik ben blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken.”

Ook Grischa Niermann zag een sterke ploeg. “Het was de bedoeling om Dylan in vijfde of zesde positie te hebben voor de laatste bocht. Dat is gelukt. Daardoor kon hij zijn sprint perfect timen. Dit is een heel mooie zege. De ploeg was sterk. Er komen nog twee sprintkansen en dan gaan we er weer vol voor.”

 / 

Gerelateerde updates