Shop
Goed gevoel overheerst na teleurstellende laatste etappe in Women’s Tour

Goed gevoel overheerst na teleurstellende laatste etappe in Women’s Tour

Team Jumbo-Visma heeft zich in de laatste etappe van de Women’s Tour niet kunnen mengen in de strijd om de ritzege. De meerdaagse rittenkoers werd beëindigd met een massasprint waarin Coryn Labecki haar ploeg helaas geen podiumplek kon bezorgen.

De laatste etappe van de Britse rittenkoers voerde de rensters van Chipping Norton naar Oxford. Na een tamme openingsfase weekte Romy Kasper zich met achttien anderen los van het peloton, maar het leven van deze groep was niet lang beschoren. Vlak nadat de groep was ingerekend, zagen drie rensters hun kans schoon om weg te geraken.

Het trio kreeg een voorsprong van zo’n veertig seconden, maar op vijf kilometer voor de finish werden ook zij teruggepakt. Hierna volgde een massasprint. Deze werd opnieuw gewonnen door Lorena Wiebes. Coryn Labecki kwam er in de laatste massasprint niet aan te pas. De Amerikaanse moest genoegen nemen met de zeventiende plaats.

"We hoopten vandaag voor de overwinning te gaan. Dat was ons doel en we hadden er het volste vertrouwen in dat dat kon gaan lukken. Helaas pakte het anders uit", aldus racecoach Carmen Small. "Maar ondanks de teleurstelling van vandaag kijken we terug op een goede week. We hadden wat pech in de eerste en tweede etappe, maar we hebben in de derde, vierde en vijfde etappe mooie dingen laten zien."

 / 

Women's Tour

Stage 6

Uitslag
Klassement
1
Elisa Longo Borghini
Trek - Segafredo 19:19:07
2
Grace Brown
FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope +00:00:01
3
Katarzyna Niewiadoma
Canyon//SRAM Racing +00:00:05
27
Romy Kasper
Team Jumbo-Visma +00:04:34
31
Riejanne Markus
Team Jumbo-Visma +00:05:28
34
Coryn Labecki
Team Jumbo-Visma +00:06:26
54
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:16:08
69
Teuntje Beekhuis
Team Jumbo-Visma +00:27:19

Gerelateerde updates