Shop
Gemengde gevoelens bij Team Jumbo-Visma na openingstijdrit Tirreno

Gemengde gevoelens bij Team Jumbo-Visma na openingstijdrit Tirreno

Jos van Emden is na een sterke tijdrit op de achtste plaats geëindigd in de eerste etappe van Tirreno-Adriatico. Jonas Vingegaard moest tijd prijsgeven op de andere klassementsmannen.

De Tirreno ging dit jaar atypisch van start vergeleken met de laatste jaren. In de eerste etappe stond de renners een biljartvlakke individuele tijdrit van net geen veertien kilometer te wachten.

“Het was heel zwaar”, vond Vingegaard. “Ik voelde me niet supergoed en heb niet mijn beste tijdrit gereden. Het is niet de beste start, maar we zullen zien hoe het de rest van de week gaat.”

Volgens ploegleider Maarten Wynants is nog alles mogelijk. “We hebben vandaag een kleine tik gekregen in de strijd voor een goed eindklassement. We hadden op iets meer gehoopt maar het was ook niet superslecht. Er kan nog veel gebeuren. We hadden goede hoop om met Edoardo mee te doen voor de overwinning, maar hij voelde zelf al direct dat het er niet in zat vandaag. Hetzelfde geldt voor Jonas. Bij hem was het doel om zo dicht mogelijk bij de andere klassementsmannen te eindigen. Wij hadden op meer gehoopt en zij zelf ook. Jos reed wel een fantastische tijdrit. Achtste is heel knap als je het deelnemersveld bekijkt.”

 / 

Gerelateerde updates