Shop
Geen succes Team Jumbo-Visma in vierde etappe Benelux Tour

Geen succes Team Jumbo-Visma in vierde etappe Benelux Tour

Team Jumbo-Visma heeft geen succes kunnen boeken in de vierde etappe van de Benelux Tour. In de laatste kilometers richting Ardooie viel de sprinttrein uit elkaar. Dylan Groenewegen moest daarom van ver komen en eindigde vervolgens als negende.

Drie renners kregen meteen na de start een vrijgeleide van het peloton. De sprintersploegen behielden de controle en pakten de kopgroep op 55 kilometer van de meet terug. Ook nieuwe aanvallen van onder andere Mike Teunissen werden in de kiem gesmoord. In de hectiek van de laatste kilometers raakte Groenewegen het wiel van zijn teamgenoten kwijt.

Sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma was desondanks positief gestemd. “Het was een chaotische sprintfinale. Daar staat Ardooie ook om bekend. Er ging veel goed, behalve het in stelling brengen van Dylan. Uiteindelijk doe je wel al het teamwork om de sprinter goed af te zetten. We blijven er heel hard aan werken om dat te perfectioneren. Morgen gaan we de heuvels in. Het is afwachten of het morgen ook een sprint wordt. We zullen daar in ieder geval ook andere renners te zien krijgen.”

 / 

Gerelateerde updates