Profiel
Geen hoofdrol Team Jumbo-Visma in slotetappe Ronde van Romandië

Geen hoofdrol Team Jumbo-Visma in slotetappe Ronde van Romandië

De renners van Team Jumbo-Visma hebben in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië geen hoofdrol gespeeld. Tony Martin noteerde de beste tijd van de Nederlandse formatie en eindigde daarmee op de 24e plek. De Fransman Remy Cavagna won de tijdrit over zestien kilometer.

Ploegleider Jan Boven: “Het is niet de dag geworden waar wij op hoopten. Gisteren zagen we al dat Steven en Sepp het moeilijk hadden. Ze hebben zich helemaal leeggereden en dat zag je vandaag terug. Ondanks de goede verkenning en de vechtlust misten beide renners de kracht om vandaag een mooi resultaat neer te zetten op dit zware parcours.”

"Sepp heeft veel goeds laten zien. Hij heeft als een leider gereden."

Jan Boven

Sepp Kuss behaalde voor Team Jumbo-Visma de hoogste eindnotering in het klassement. De Amerikaan werd veertiende. “We hebben de afgelopen week het maximale eruit gehaald. Er heerst wat teleurstelling, maar uiteindelijk was het een eerlijke koers qua niveau. Iedereen had last van dezelfde weersomstandigheden en de renners die daar het beste mee om konden gaan, hebben gewonnen. Sepp heeft veel goeds laten zien. Hij heeft als een leider gereden. Daarnaast hebben Tony en Jos ook getoond dat ze sterk zijn. Jos hebben we vandaag uit voorzorg rust gegeven, met het oog op de Giro. We hebben gemengde gevoelens, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en we hebben het als ploeg nergens laten liggen.”

Gerelateerde updates