Shop
Foss eindigt achtste in tijdrit Ronde van Romandië

Foss eindigt achtste in tijdrit Ronde van Romandië

Tobias Foss is achtste geworden in de derde etappe, een tijdrit, in de Ronde van Romandië. De wereldkampioen tijdrijden staat nu derde in het algemeen klassement. De Spanjaard Juan Ayuso sloeg een dubbelslag.

De chrono van de Zwitserse rittenkoers bestond uit 18,8 kilometer tegen de klok in en rondom Châtel Saint-Denis. Halverwege de tijdrit zat een klim van zo’n vier kilometer, waarop, naar later bleek, de grootste verschillen ontstonden.

Wereldkampioen Foss startte zijn tijdrit als voorlaatste renner, nadat de overige vijf renners van Team Jumbo-Visma al gefinisht waren. Foss, net terug van een hoogtestage en herstellende van ziekte, zette bovenop de klim de achtste tussentijd neer. Die plaats hield hij vast tot aan de finish, waar hij 24 seconden moest toegeven aan Ayuso. In het klassement zakt de Noor een plekje naar plaats drie.

"Ik sta er in het algemeen klassement nog steeds goed voor"

Tobias Foss

“Het laatste gedeelte van de klim liep niet heel lekker”, geeft Foss na afloop eerlijk toe. “Het is niet de dag geworden waarop ik vooraf hoopte, maar het is ook geen superslecht resultaat. Het is zoals het is. Het parcours leende zich niet om telkens tegen de 50 kilometer per uur te trappen, maar de tijdritspecialisten konden wel degelijk hun ei kwijt. Ik sta er in het algemeen klassement nog steeds goed voor. Met de laatste twee dagen in het vooruitzicht gaan we er alles aan doen om een zo hoog mogelijke positie in de algemene rangschikking veilig te stellen.”

Gerelateerde updates