Shop
Eenkhoorn vijfde in koninginnenrit Ronde van Wallonië

Eenkhoorn vijfde in koninginnenrit Ronde van Wallonië

Pascal Eenkhoorn is in de koninginnenrit van de Ronde van Wallonië als vijfde geëindigd. De Nederlander staat in het algemeen klassement na rit drie tevens op de vijfde stek. Dylan Groenewegen verloor zijn leiderstrui aan ritwinnaar Quinn Simmons.

In eerste instantie zou de rit in Plombières starten, maar het parcours werd door de recente overstromingen aangepast. Het startsein werd nu gegeven op het hoogste punt van België, de Signal de Botrange. Op weg naar de finishplaats Érezée was de Côte de Beffe de scherprechter, die in de laatste veertig kilometer tweemaal bedwongen moest worden.

De vlucht van de dag bestond uit drie renners. Het drietal kreeg een kleine zeven minuten aan voorsprong. De inspanningen op het heuvelachtige parcours eisten hun tol en op dertig kilometer van de meet konden de ambities van de drie de prullenbak in. Timo Roosen toonde zich intussen attent van voren en pareerde enkele aanvallen vanuit het gereduceerde peloton. Op de Côte de Beffe moest Groenewegen uiteindelijk de rest laten gaan. Christoph Pfingsten moest ziek opgeven.

Simmons ontsnapte gezamenlijk met Stan Dewulf vanuit het peloton. In een groep van drie sprintte Eenkhoorn daarachter naar de vijfde plek in de daguitslag. De Nederlander vindt zichzelf na rit drie terug op dezelfde plaats in het algemeen klassement. Morgen en zaterdag volgen twee etappes die op voorhand geschikt lijken voor de sprinters van dienst.

“Ik voelde mij gedurende de hele dag goed in orde”, bekende Eenkhoorn na zijn vijfde plaats. “Het was een lastige en harde koers met als scherprechter de Côte de Beffe op tien kilometer van het eind. Daar heb ik naar toe gewerkt. Ik kwam met de eersten over de top. Vervolgens was het een tactisch steekspel waar ik met drie man achter de twee koplopers kwam te zitten. De samenwerking was niet super en helaas konden we niet rijden voor de overwinning. In de lastige laatste kilometer ging ik mijn sprint iets te vroeg aan. Ik ben tevreden met de vijfde plek. Het is een mooie opsteker. Ik kijk er naar uit om hier mee te gaan doen om de prijzen.”

"Ik ben tevreden met de vijfde plek. Het is een mooie opsteker."

Pascal Eenkhoorn

Ploegleider Addy Engels toonde zich na afloop tevreden. “Dit was de zwaarste rit van deze ronde. Ik ben tevreden over het feit dat een aantal van onze mannen lang mee kon doen aan het front. Ook Tim van Dijke en Rick Pluimers, die normaal gesproken koersen voor ons beloftenteam, hebben zich vandaag op een goede manier gepresenteerd. De vijfde plek van Pascal is erg knap. Op voorhand wisten we dat deze rit te lastig zou zijn voor Dylan, maar hij bleef er lang aanhangen. Het enige smetje van de dag is dat we Christoph verliezen. Vanwege ziekte kon hij zijn weg niet vervolgen.”

"De vijfde plek van Pascal is erg knap."

Addy Engels

Gerelateerde updates