Shop
Eenkhoorn spurt naar winst in slotrit Coppi e Bartali

Eenkhoorn spurt naar winst in slotrit Coppi e Bartali

Pascal Eenkhoorn heeft de slotrit van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam geschreven. Nadat hij gisteren net tekortkwam in de eindsprint, was het vandaag wel raak voor de 23-jarige Eenkhoorn.

Het is voor Eenkhoorn, die de Italiaanse rittenkoers onder de vlag van Jumbo-Visma Development Team reed, zijn eerste zege van het seizoen. Hij brengt daarmee het aantal overwinningen van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma op zeven, nadat Olav Kooij eerder deze week de openingsrit van Coppi e Bartali wist te winnen.

Eenkhoorn is blij om de ronde op deze manier af te sluiten. “Het was een zware etappe, maar ik voelde me de hele dag ontzettend goed. Gelukkig kon ik er in de sprint overheen komen. Gisteren kwam ik net tekort, maar vandaag viel het op zijn plek. Ik kijk terug op een goede week. Het was mooi om met de beloften op pad te zijn en ze wat bij te brengen.”

"Gisteren was hij dichtbij. Dat maakt het extra mooi dat hij het vandaag afrondt."

Ploegleider Jan Boven

“Het is erg knap dat Pascal vandaag wint”, aldus ploegleider Jan Boven. “We hadden vandaag twee opties voor de sprint. We zouden gaandeweg de etappe beslissen of we met Olav of Pascal zouden sprinten. Uiteindelijk kwam er een groep van ongeveer vijfentwintig renners over de top van de laatste klim met daarbij Pascal. Gisteren was hij dichtbij. Dat maakt het extra mooi dat hij het vandaag afrondt.”

Boven ziet de overwinning van Eenkhoorn als een mooie afsluiter van een goede en leerzame week. “We hebben twee etappes gewonnen en daarnaast een sterke ploegentijdrit neergezet. De jonge mannen van de opleidingsploeg hebben erg veel geleerd deze week. Niet alleen van het rijden op dit niveau, maar ook van onze profrenners Taco en Pascal.”

Coppi e Bartali

Stage 4

Uitslag
Klassement
1
Pascal Eenkhoorn
Jumbo-Visma Development Team 03:54:05
2
Diego Ulissi
UAE-Team Emirates z.t.
3
Jhonatan Narváez
INEOS Grenadiers z.t.
1
Jhonatan Narváez
INEOS Grenadiers 15:15:54
2
Andrea Bagioli
Deceuninck - Quick Step +0:01
3
João Almeida
Deceuninck - Quick Step +0:17

Gerelateerde updates