Dumoulin kleurt finale in Volta Limburg Classic

Dumoulin kleurt finale in Volta Limburg Classic

Tom Dumoulin heeft de finale van de Volta Limburg Classic mede gekleurd door mee te zitten in de groep van zes renners die het haalde tot aan de meet. In de laatste twee kilometer kreeg de Limburger te maken met een lekke band, waardoor hij niet kon meesprinten om een podiumplaats. Dumoulin moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats.

Direct na de eerste beklimming van de dag kwamen er al breuken in het peloton. Uiteindelijk konden zes renners wegrijden, maar hun voorsprong bleef beperkt tot een tweetal minuten. Met nog tachtig kilometer te gaan werden de vluchters alweer ingerekend.

Team Jumbo-Visma toonde zich van voren in het peloton met enkele aanvallen van Gijs Leemreize en Dumoulin. Met nog twintig kilometer te gaan plaatste Dumoulin de beslissende aanval, waarna vijf renners hem wisten te volgen. De zes bleven voorop en mochten onderling uitmaken wie ging winnen. Het was uiteindelijk Arnaud De Lie die met de overwinning aan de haal ging.

"Ik had het gevoel dat het mogelijk was naar een podiumplaats te sprinten, zeker na zo’n lastige koers."

Tom Dumoulin

Dumoulin baalde dat hij niet kon meesprinten voor het podium. “Ik had zeker niet kunnen winnen, want De Lie is echt snel. Ik had wel het gevoel dat het mogelijk was naar een podiumplaats te sprinten, zeker na zo’n lastige koers.”

De Nederlander was blij dat hij in staat was om de koers te kleuren. “Ik voelde me beter dan de afgelopen weken. Ik kon goed meedoen en mee de koers maken. Ik probeerde een aantal keer weg te komen, maar ik had niet de benen om van iedereen weg te rijden. Dit is voor mij een stap voorwaarts richting de komende periode.”

 / 

Gerelateerde updates