Shop
Dekker tiende in eerste rit in lijn Sibiu Tour

Dekker tiende in eerste rit in lijn Sibiu Tour

David Dekker heeft in de eerste rit van de Sibiu Tour een tiende plek weten bij te behalen. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam tekort om mee te doen om te overwinning. Tim van Dijke moest zijn leiderstrui afstaan aan ritwinnaar Fiorelli.

De etappe van vandaag gaf kansen op een sprint. Hierdoor was het ook zaak voor Team Jumbo-Visma om de koers te dragen. “Het is goed gegaan vandaag. Er reed vrij snel een kopgroep weg van vijf renners. Als ploeg van de leider in de koers hebben wij daarachter gecontroleerd. We kregen niet veel hulp. Uiteindelijk kregen we het gat rond twintig kilometer voor de finish dicht en konden we sprinten met David. Dan is tiende het resultaat en daar moeten we het mee doen”, concludeert ploegleider Addy Engels.

"We gaan ons nu focussen op het klassement"

Addy Engels

Volgens Engels moet de knop snel om richting het volgende doel in deze Sibiu Tour. “We gaan ons nu focussen op het klassement. Chris en Gijs zijn als klassementsmannen gelukkig zonder problemen gefinisht vandaag. Morgen is er een aankomst bergop. Dat gaat een heel belangrijk moment zijn voor het klassement. Daarna is de klimtijdrit op dinsdagmorgen opnieuw een goede test.”

Gerelateerde updates